“Iedereen in het theater werd stil, de sfeer was in één klap weg. Heel bizar. En bah, wat baal ik hiervan zeg.”

~ Een leerling die mee zou doen aan de Grote Avond.

De Grote Avond ging niet door, het kwam voor iedereen met een grote klap binnen. Het allervervelendste is het wel voor de leden van MOTOR, maandenlang is er gewerkt aan het grootste Guido-evenement van het jaar en dan valt alles in een paar minuten in duigen. We weten dat we dit verlies niet ongedaan kunnen maken, we kunnen de situatie ook niet oplossen. Wat we wel kunnen doen is, ondanks alle teleurstelling van dit jaar, proberen om toch wat positieve aandacht te geven aan het evenement dat al jarenlang door MOTOR georganiseerd wordt. Hieronder is een foto(en video)verslag te vinden waarin foto’s te zien zijn van de Grote Avond vanaf de oudste foto die er is van de Grote Avond.

(Update: sommige video’s zijn helaas onlangs verwijderd van YouTube)

Het is niet de allerscherpste foto, maar dit is wel de allereerste foto van de Grote Avond. Deze foto dateert uit 1989(!)

De turngroep!

Zoals jullie misschien weten, is Wessel van de Kamp al heel lang toneelmeester op de Grote Avond. Dit doet hij al 30 jaar! Maar wat jullie misschien niet weten is dat hij heel vaak heeft opgetreden samen met Henriëtte Sikkens! Hier is een voorbeeld uit 1997:

Eind jaren ’90, toen de schoolband pas een echt goede muzieksmaak had en de band voorstelde in de vorm van een fantastische rockklassieker:

Een hele bijzondere act in 2001 was de doedelzak-act:

In deze act waren een orkest en een band samen op het podium om muziek te maken. Tegenwoordig zijn bands op de Grote Avond erg populair maar begin jaren ’90 waren die verboden op de Grote Avond. Alleen een orkest was toegestaan. Meer dan tien jaar later komen orkest en band samen om de strijdbijl te begraven (Hoewel, ze zingen ‘ik leef niet meer voor jou’)

(2006 was ook het allereerste jaar met de inmiddels beroemde ballonnen-afsluiting!)

Altijd al benieuwd geweest hoe grappig de heren Noppers, Van Veelen en Wiersema kunnen zijn? Dan ben je net wat jaartjes te laat geboren want in 2008 stonden ze met z’n drieën op de Grote Avond met een stukje cabaret:

Ook bijzonder… het dweilorkest:

Wat misschien leuk is om een keer te bekijken, is de videoreportage van de Grote Avond 2009. Deze is in zijn geheel te vinden op YouTube. De Grote Avond bevatte toen onder andere optredens van een lerarenband, een echte aanrader!

Tegenwoordig wordt de Grote Avond altijd door een tweetal gepresenteerd, maar tien jaar geleden was dit niet het geval. Toen stonden er maar liefst 5 presentatoren op het podium!

Ook deed Walter Leendertse in 2010 al mee met een stukje cabaret. Toen samen met De Graaf:

Wist je dat de Guido een schoolkoor heeft gehad? In 2013 stonden ze op de Grote Avond!

5 jaar geleden werd er een heuse musical opgevoerd op de Grote Avond, met luxe kostuums en al.